Vraag vrijblijvend een advies aan van onze adviseurs op het gebied van goedgekeurde reinigingsproducten voor milieubewuste schoonmaak volgens het Green Key-certificaat.

Green Key duurzaamheid keurmerk goud zilver brons milieubewuste schoonmaakproducten

Schoonmaken volgens Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Deze bedrijven gaan een stap verder om zowel mens als milieu te onderhouden. Aan de hand van een aantal ‘vrij te kiezen’ optionele normen wordt het goud, zilver of brons niveau voor het Green Key certificaat bepaald. Voor Soli Clean groothandel in professionele schoonmaakartikelen is het uiterst belangrijk om zoveel mogelijk bedrijven op weg te helpen naar een duurzamere levensstijl.

Benieuwd hoe Soli Clean u hierbij kan helpen? Lees dan vooral verder.

Waarom Green Key?

Heeft een bedrijf een Green Key certificaat, dan zetten zij zich compleet in op het gebied van duurzaamheid. Dus ook op het gebied van duurzaam schoonmaken. Dit geeft inzicht in allerlei richtlijnen voor de personeelsleden en zorgt voor een concreet resultaat voor een milieubewuste bedrijfsvoering. Dit doen zij om de kwaliteit en de veiligheid voor zowel mens als natuur te bevorderen. Gasten leveren namelijk niet in op comfort en het milieu wordt gespaard. Dit geeft dus een dubbel zo goed gevoel!

Wat betekent het Green Key-certificaat?

Om aan het Green Key keurmerk te voldoen, wordt geacht dat er zuinig omgegaan wordt met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers op airconditioning en verwarming.
Om te voldoen aan het Green Key certificaat is het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten een vereiste. Daarnaast is het belangrijk om zo min mogelijk te verspillen en zoveel mogelijk te recyclen.

Soli Clean kan u uitstekend helpen door kennis, ervaring en de zorg voor goedgekeurde schoonmaakmiddelen voor duurzaam schoonmaken!

Ook het gebruik van microvezeldoekjes vallen onder het Green Key keurmerk. Goed gebruik van microvezeldoekjes bespaart bijvoorbeeld op het gebruik van schoonmaakmiddel en water. Deze doekjes kunnen worden hergebruikt en bevorderen de schoonmaak kwaliteit.

Schoonmaakmiddelen die aan het Green Key keurmerk voldoen

Voor Soli Clean is duurzaamheid belangrijk en daarmee dus duurzaam schoonmaken. Wij hebben dan ook een ruim assortiment in allerlei schoonmaakmiddelen die voldoen aan het Green Key keurmerk.  Deze middelen bevatten geen bestanddelen die voorkomen op de ‘zwarte lijst’ van Green Key, zoals chloor, fosfor- of zoutzuur. Ze zijn voorzien van een milieukeurmerk, zoals het Europees Ecolabel. Daarnaast zijn ze te gebruiken met doseersystemen voor optimale dosering.

Denk hierbij aan het Green Care assortiment van Werner & Mertz:

 • Een goedgekeurde Green Key milieuvriendelijke interieurreiniger is Tanet SR 15.
 • Een goedgekeurde Green Key milieuvriendelijke sanitairreiniger is Sanet Zitrotan sanitairreiniger.
 • Een goedgekeurde Green Key milieuvriendelijke wc-reiniger is WC mint.
 • Een goedgekeurde Green Key milieuvriendelijke wasmiddel is Activ perfectKliks, een geconcentreerd vloeibaar wasmiddel dat volledig biologisch afbreekbaar is.
 • Een goedgekeurde Green Key milieuvriendelijke allesreiniger is Tanet Karacho.
Voor grootschalig sanitair schoonmaakwerk raden wij de volgende goedgekeurde reinigingsmiddelen aan:
 • Sanet Perfect is een goedgekeurde sanitair reiniger die ingesprayed kan worden met behulp van een schuimpistool. Het schuimpistool wordt door middel van een Gardena koppeling aangesloten op het waternet voor de juiste dosering.
 • Voor onder de toiletrand raden wij WC Mint ontkalker aan. Dit middel kan ingeborsteld worden en laat een aangename geur achter.
 • Voor de spiegel kan er het beste gewerkt worden met een glas- of metaaldoek in combinatie met de Glass Cleaner.

Deze producten kunnen tevens in een andere verpakkingsgrootte besteld worden.

Probeer eenmalig het MVO kennismakingspakket uit om vertrouwd te raken met een aantal van deze milieuvriendelijke schoonmaakproducten.
Nu van €24,95 voor €9,95!

MVO kennismakingspakket goedgekeurde milieuvriendelijke Green Key reinigingsmiddelen

Schoonmaakmiddelen die op de zwarte lijst/black list van Green Key staan

De zwarte lijst/black list van Green Key:

 • Oppervlakte actieve stoffen
  – die niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn onder aerobe omstandigheden
  – die niet biologisch afbreekbaar zijn onder anaërobe omstandigheden en die zijn geclassificeerd met H400/R50 (zeer giftig voor in het water levende organismen)
  – Alkylfenolethoxylaten (APEO’s), nonylfenolethoxylaten (NPEO’s) en derivaten
  – Quaternaire ammoniumverbinding die niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn
 • Sekwestrerende of anti-kalkmiddelen
  – EDTA (ethyleendiaminetetraacetaat) en zijn zouten
  – fosfaten
 • Zuren
  – fosforzuur
  – zoutzuur
  – zwavelzuur
 • Basen
  – ammoniumhydroxide
 • Oplosmiddelen
  – wasmiddelen die meer dan 6% in gewicht aan VOS’s (koolwaterstoffen die makkelijk verdampen) bevatten met een kookpunt lager dan 150°C
 • Chloor
  – reactieve chloorverbindingen zoals natriumhypochloride
 • Conservators
  – formaldehyde
  – antimicrobiële of desinfecterende ingrediënten toegevoegd voor andere doeleinden dan conservering
  – bioaccumuleerbare conserveermiddelen geclassificeerd als H410, H411, R50/53 of R51/53
  Conserveermiddelen zijn niet beschouwd als bioaccumuleerbaar indien BCF < 100 (bioconcentratiefactor) of logKow <3 (log octanolwater verdelingscoëfficiënt)

Voordelen van goedgekeurde Green Key schoonmaakproducten

Niet alleen zijn de producten die voldoen aan het Green Key keurmerk goed voor het milieu, ze zijn ook goed voor de portemonnee. Door speciale doseersystemen is er geen onder- of overdosering meer mogelijk. Dit betekent dat er geen verspilling van de schoonmaakproducten is en er altijd de juiste dosering wordt gehanteerd. Wel zo veilig.

Een mooi voorbeeld is het Quick & Easy systeem dat gebruikt kan worden voor verschillende keuken-, sanitair- en interieurreinigers van de Green Care Professional lijn van Werner&Mertz. Dit is een afgesloten systeem, waardoor er geen verspilling en misbruik van het middel mogelijk is.

Ook het Tana Dos doseersysteem is een afgesloten systeem, waar meerdere varianten van bestaan. Het is eenvoudig in gebruik en geschikt voor meerdere reinigingsmiddelen in één systeem. Het doseersysteem is aangesloten op het waternet, zodat altijd gebruik kan worden gemaakt van de juiste dosering.
Dit product kan vrijblijvend in bruikleen worden geleverd.

Hoe herken ik reinigingsmiddelen die aan het Green Key keurmerk voldoen?

Producten die voldoen aan het Green Key keurmerk zijn als volgt te herkennen:
Alle producten van de Green Care Professional lijn van Werner & Mertz.

Green Care Professional lijn van Werner en Mertz partner van Green Key

Deze producten voldoen aan verschillende milieukeurmerken, waaronder Cradle to Cradle en het EU-ecolabel.

Cradle to Cradle keurmerk         Europees Ecolabel EU

Eco-label Blauwe Vlag

De blauwe vlag is een milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan diverse milieuvriendelijke criteria voldoen. Het mogen voeren van de blauwe vlag is een erkenning voor de geleverde inspanningen voor een beter milieu. Voor de toerist is deze blauwe vlag een herkenningsymbool voor een goede kwaliteit water en schone stranden.
Als jachthaven is het dus belangrijk om mee te gaan met een duurzame bedrijfsvoering. Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten speelt hierbij een grote rol. Soli Clean kan u daarbij helpen, vraag gerust om advies voor schone stranden en een gezonde leefomgeving!

Dealer Green Care Professional partners met Green Key

De Green Care Professional productlijn van Werner & Mertz ondersteunt het werk van Green Key. Zij zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van duurzaam schoonmaken. Het gezamenlijke doel is om bewustzijn te creëren bij gebruikers van schoonmaakartikelen. De oplossingen zijn er al, nu is het zaak om deze op grote schaal te laten gebruiken.  Zo zal de markt verschuiven naar een duurzame economie.  Als officiële dealer van Werner en Mertz helpen wij je graag om de juiste duurzame keuze te maken. Helpt u ook een handje mee door het aanschaffen van goedgekeurde reinigingsmiddelen?

Klik hier voor meer informatie over deze samenwerking.

Afval recycling

Het uiteindelijke doel van Green Key is om afval 100% te recyclen. Zorg daarom voor voldoende afvalbakken met duidelijke pictogrammen met zowel Nederlandse als buitenlandse benamingen, zoals de afvalunit Triomf. Hoe opgeruimder het terrein, hoe meer dit stimuleert om afval in de afvalbakken te deponeren.

Werner & Mertz maakt al ontzettend veel gebruik van gerecycled materiaal voor hun producten. Bijna alle verpakkingen van Werner & Mertz zijn dan ook voor 100% vervaardigd uit gerecycled plastic.

Wist u al dat het via Soli Clean mogelijk is om uw lege plastic verpakkingen te recyclen?

Per 1 januari 2019 is het mogelijk om als klant via Soli Clean uw lege verpakkingen te recyclen. Soli Clean plaatst bij u een staander om de lege verpakkingen in te deponeren. Bij het afleveren van uw volgende bestelling neemt de chauffeur de lege verpakkingen retour. Vervolgens controleren wij in het magazijn welke verpakkingen na reiniging direct hergebruikt kunnen worden.
Verpakkingen die niet direct hergebruikt kunnen worden gaan in een speciale container naar een plastic verwerkingsbedrijf. Van deze verpakkingen wordt granulaat gemaakt en dat wordt weer gebruikt om nieuwe verpakkingen te maken.

Uw bijdrage aan het milieu met een MVO-certificaat

Weten hoeveel u bijdraagt aan het milieu wanneer u schoonmaakmiddelen van de Green Care Professional lijn gebruikt? Met de Green-Effective Performance Calculator kunnen wij u laten zien welke bijdrage deze producten leveren aan de bescherming van het klimaat en duurzamer schoonmaken. Wij kunnen dit vooraf en achteraf berekenen, zodat u het verschil zelf kan zien. Het resultaat wordt uitgereikt in een MVO-certificaat (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Soli Clean MVO certificaat klimaat milieuvriendelijk duurzaam schoonmaken

Meer informatie over milieuvriendelijke schoonmaakartikelen die voldoen aan de richtlijnen van het Green Key keurmerk?

Vraag vrijblijvend een advies aan van onze adviseurs op het gebied van gecertificeerde reinigingsproducten voor de schoonmaak volgens de richtlijnen van het Green Key keurmerk.

Bekijk ook eens deze folder voor duurzame hygiëneoplossingen voor uw hotel of horeca onderneming.

Bekijk ook eens deze pagina over de Milieuthermometer voor zorginstellingen.