Vraag vrijblijvend een advies aan van onze adviseurs op het gebied van goedgekeurde reinigingsproducten voor milieubewuste schoonmaak volgens de richtlijnen van het Milieuthermometer Zorg-certificaat.

Keurmerk Milieuthermometer Zorg goud zilver brons

Duurzaam schoonmaken volgens keurmerk de Milieuthermometer Zorg

De milieuthermometer Zorg is een keurmerk dat zichtbaar maakt hoe een zorginstelling zich inzet voor een duurzame bedrijfsvoering. Dit sluit aan bij het thema ‘Planet’ van de drie-eenheid People-Planet-Profit van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO). De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Milieukeur. Er kan een brons, zilver of goud niveau worden behaald, afhankelijk van duurzaam inkopen, duurzaam bouwen en transparante verslaglegging van een instelling.

Benieuwd hoe u uw instelling duurzamer kan maken? Lees dan snel verder.

Waarom de Milieuthermometer Zorg?

Met de Milieuthermometer Zorg heeft een instelling inzicht in en controle over het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Hiermee laten zij zien dat ze zich compleet inzetten en maatregelen nemen voor een beter milieu. Het biedt structuur voor de personeelsleden en men wordt zich bewust van een duurzame leefstijl. Ook de schoonmaak speelt hierbij een grote rol. Hygiëne is in de zorg ontzettend belangrijk en dat weet Soli Clean maar al te goed!

Wat betekent de Milieuthermometer Zorg en milieuvriendelijk schoonmaken?

Wie voor het keurmerk voor de Milieuthermometer Zorg in aanmerking wil komen, wordt geacht zuinig om te gaan met energie en water. Het juiste gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zo min mogelijk verspilling spelen hierbij een grote rol. Daarnaast kan er vaak veel winst worden behaald op het gebied van recyclen.
De meeste maatregelen kan een instelling makkelijk treffen voor reeds bestaande werkzaamheden en plannen. Dit is zeer efficiënt en bespaart zowel tijd als kosten voor een instelling.

Soli Clean kan u hierbij helpen met kennis, ervaring en de zorg voor duurzame schoonmaakmiddelen voor interieur, sanitair, keuken en meer!

Denk aan het gebruik van microvezeldoekjes, deze vallen onder het keurmerk Milieuthermometer Zorg. Goed gebruik van deze doekjes bespaart bijvoorbeeld op het gebruik van schoonmaakmiddel en water. Deze doekjes kunnen worden gewassen en zijn herbruikbaar. Dit  bevordert de schoonmaak kwaliteit.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die aan de richtlijnen van de Milieuthermometer Zorg voldoen

Voor Soli Clean is duurzaamheid en duurzaam schoonmaken belangrijk. Wij hebben dan ook een ruim assortiment in allerlei milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die voldoen aan de richtlijnen van het Milieuthermometer Zorg keurmerk.  Deze middelen bevatten geen verboden bestanddelen, zoals chloor, fosfor- of zoutzuur. Ze zijn voorzien van een milieukeurmerk, zoals het Europees Ecolabel. Daarnaast zijn ze te gebruiken met doseersystemen voor optimale dosering.

Denk hierbij aan het Green Care assortiment van Werner & Mertz:

 • Een goedgekeurde milieuvriendelijke interieurreiniger is Tanet SR 15.
 • Een goedgekeurde milieuvriendelijke sanitairreiniger is Sanet Zitrotan sanitairreiniger.
 • Een goedgekeurde milieuvriendelijke wc-reiniger is WC mint.
 • Een goedgekeurde milieuvriendelijke wasmiddel is Activ perfectKliks, een geconcentreerd vloeibaar wasmiddel dat volledig biologisch afbreekbaar is.
 • Een goedgekeurde milieuvriendelijke allesreiniger is Tanet Karacho.
Voor grootschalig duurzaam sanitair schoonmaakwerk raden wij de volgende milieuvriendelijke sanitairreinigingsmiddelen aan:
 • Sanet Perfect is een goedgekeurde milieuvriendelijke sanitairreiniger die ingesprayed kan worden met behulp van een schuimpistool. Het schuimpistool wordt door middel van een Gardena koppeling aangesloten op het waternet voor de juiste dosering.
 • Voor onder de toiletrand raden wij WC Mint ontkalker aan. Dit goedgekeurde milieuvriendelijke wc reinigingsmiddel kan ingeborsteld worden en laat een aangename geur achter.
 • Voor de spiegel kan er het beste gewerkt worden met een glas- of metaaldoek in combinatie met de goedgekeurde milieuvriendelijke Glass Cleaner.

Deze producten kunnen tevens in een andere verpakkingsgrootte besteld worden.

Voor de milieuvriendelijke linnenwas/textielwas raden wij de volgende milieuvriendelijke wasmiddelen aan:

Voor de linnenwas van kleinere zorginstellingen:

 • Goedgekeurd milieuvriendelijk vloeibaar wasmiddel Activ liquid 2 x 5 liter voor de wasmachine was
 • Goedgekeurd milieuvriendelijk wasmiddel Activ tabs voor de wasmachine was

Voor de linnenwas van grotere zorginstellingen:

 • Goedgekeurd milieuvriendelijk vloeibaar wasmiddel Activ liquid 15 liter voor de wasmachine was
 • Goedgekeurd milieuvriendelijk wasmiddel Activ kliks voor de wasmachine was.
  Maakt deel uit van het KLIKS linnenwasassortiment voor de professionele wasmachines en verkrijgbaar in meerdere varianten. Denk aan een goedgekeurd wasmiddel voor de witte wasde zwaarbevuilde was of wasverzachter. Gezamenlijk of los te koppelen aan de wasmachine voor automatische dosering bij grootschalig wassen.
  Voordelig, eenvoudig, veilig en duurzaam wassen!

Goedgekeurd wasmiddel KLIKS linnenwasassortiment voor de professionele wasmachines

Aanbieding milieuvriendelijk schoonmaken

Probeer eenmalig het MVO kennismakingspakket uit om vertrouwd te raken met een aantal van deze producten. Nu van €24,95 voor €9.95!

MVO kennismakingspakket goedgekeurde milieuvriendelijke Green Key reinigingsmiddelen

Afval recycling

Het ultieme doel van de Milieuthermometer Zorg is om afval 100% te recyclen. Dan zijn afvalbakken met duidelijke pictogrammen en benamingen, zoals de afvalunit Triomf. Hoe opgeruimder het terrein, hoe meer dit stimuleert om afval in de afvalbakken te deponeren.

Werner & Mertz maakt al ontzettend veel gebruik van gerecycled materiaal voor hun producten. Bijna alle verpakkingen van Werner & Mertz zijn dan ook voor 100% vervaardigd uit gerecycled plastic.

Wist u al dat het via Soli Clean mogelijk is om uw lege plastic verpakkingen te recyclen?

Per 1 januari 2019 is het mogelijk om als klant via Soli Clean uw lege verpakkingen te recyclen. Soli Clean plaatst bij u een staander om de lege verpakkingen in te deponeren. Bij het afleveren van uw volgende bestelling neemt de chauffeur de lege verpakkingen retour. Vervolgens controleren wij in het magazijn welke verpakkingen na reiniging direct hergebruikt kunnen worden.
Verpakkingen die niet direct hergebruikt kunnen worden gaan in een speciale container naar een plastic verwerkingsbedrijf. Van deze verpakkingen wordt granulaat gemaakt en dat wordt weer gebruikt om nieuwe verpakkingen te maken.

Voordelen van goedgekeurde schoonmaakproducten voor een milieubewuste zorginstelling

Niet alleen zijn de producten die voldoen aan het Milieuthermometer Zorg -certificaat goed voor het milieu, ze zijn ook goed voor de portemonnee. Door speciale doseersystemen is er geen onder- of overdosering meer mogelijk. Dit betekent dat er geen verspilling van de schoonmaakproducten is en er altijd de juiste dosering wordt gehanteerd. Wel zo veilig.

Een mooi voorbeeld is het Quick & Easy systeem dat gebruikt kan worden voor verschillende keuken-, sanitair- en interieurreinigers van de Green Care Professional lijn van Werner&Mertz. Dit is een afgesloten systeem, waardoor er geen verspilling en misbruik van het middel mogelijk is.

Ook het Tana Dos doseersysteem is een afgesloten systeem, waar meerdere varianten van bestaan. Het is eenvoudig in gebruik en geschikt voor meerdere reinigingsmiddelen in één systeem. Het doseersysteem is aangesloten op het waternet, zodat altijd gebruik kan worden gemaakt van de juiste dosering.
Dit product kan vrijblijvend in bruikleen worden geleverd.

Hoe herken ik reinigingsmiddelen die aan het Milieuthermometer Zorg-certificaat voldoen?

Producten die voldoen aan het Milieuthermometer Zorg-certificaat zijn als volgt te herkennen:
Alle producten van de Green Care Professional lijn van Werner & Mertz.

Green Care Professional lijn van Werner en Mertz partner van Green Key

Deze producten voldoen aan verschillende milieukeurmerken, waaronder Cradle to Cradle en het EU-ecolabel.

Cradle to Cradle keurmerk         Europees Ecolabel EU

Meer informatie over milieuvriendelijke schoonmaakartikelen die voldoen aan de richtlijnen van de Milieuthermometer Zorg?

Vraag vrijblijvend een advies aan van onze adviseurs op het gebied van gecertificeerde reinigingsproducten voor de schoonmaak volgens de richtlijnen van de Milieuthermometer Zorg.

Bekijk ook eens deze pagina over het Green Key-Keurmerk.